Fördelarna med träning är många fler än vad man kan räkna upp, men en av de främsta anledningarna till varför man bör träna är att man mår bättre både psykiskt och fysiskt. Vidare så ökar man sin muskelstyrka vilket ju aldrig kan vara negativt då det underlättar vardagen om man inte är försvagad i musklerna. Att konditionen förbättras är ännu en fördel som man har nytta av oavsett vad man ska sysselsätta sig med rent fysiskt då det är skönt att ha bra kondition även om det bara handlar om något så enkelt som att gå hem med tunga matkassar från affären.

Bättre hälsa

Den ökade energin och vitalitet som man uppnår när man börjar träna är för vissa livsavgörande då detta kan göra att man får ett helt nytt liv fyllt av pigga och trevliga stunder. Med träning följer ökade nivåer av de så kallade må bra- hormonerna dopamin, serotonin och endorfiner. Detta innebär att deppighet kan förbytas mot en mer positiv syn på livet genom träning.

Träning motverkar både stress, depression och ångest plus att träning fungerar både anti-inflammatoriskt, smärtlindrande och stärker kroppens inre funktioner. Med träning så ger man sig själv en massa olika mediciner utan att stoppa i sig några piller alls, med andra ord! Då träningen förbättrar de psykiska och mentala funktionerna i kroppen så får man en mer positiv syn på livet helt utan att konsultera psykologer eller terapeuter då det så att säga kommer av sig självt i och med träningen.

Alla dessa positiva effekter är endast ett litet axplock av de positiva effekter som träning har på vår kropp och på vår psykiska hälsa. Det är många olika saker som kan lösas med hjälp av träning och inte sällan ordineras just fysisk aktivitet av läkare oavsett om det handlar om psykisk eller fysisk ohälsa.