Den som tränar hårt, får träningsvärk och spända muskler, eller den som är stressad och därmed också spänd, kan ha god nytta av en massagekudde. En kudde som helt enkelt masserar, både vid återhämtning och för avkoppling – eller för att man bara tycker att det är oerhört skönt och lyxigt att skämma bort sig själv med massage.

Vad är en massagekudde?

En massagekudde är precis vad det låter som – en kudde som masserar. Kudden är framtagen främst för att massera nacke och axlar med det går minst lika bra att lägga den under andra delar på kroppen, till exempel rygg eller fötter.

Det finns en del olika varianter att välja bland på www.fitnessfrank.com, både vad gäller storlek och utformning men också när det kommer till funktioner. Det finns massagekuddar med värme och kuddar som går att ställa in på olika hastigheter, beroende på vilken typ av massage man känner att man vill ha. Vid ett köp kan det därmed vara värt att jämföra några olika modeller, för att hitta den som passar ens egna behov och önskemål bäst.

Återhämtning efter träning

Det är inte ovanligt att musklerna blir stela efter hård träning och det är heller inte ovanligt att drabbas av träningsvärk. Det är förvisso ingen farlig värk men den kan vara nog så jobbig. Massage an lätta upp spända muskler och bidra till snabbare återhämtning, och dessutom är det ju väldigt skönt.

Att använda en massagekudde efter ett hårt träningspass kan både ”bota” och förebygga både träningsvärk och spända muskler. För att få effekt bör användandet dock ske regelbundet – gärna efter varje pass. En massagekudde kan även användas för att värma och mjuka upp musklerna inför ett träningspass och det behövs i regel inte mer än 10 minuter åt gången vid regelbunden användning för att märka skillnad.

Avkoppling vis stress

Att massage är effektivt för avkoppling är inget nytt – det som är nytt är däremot att man inte behöver besöka en massör för att nå denna effekt. En massagekudde kan mycket väl räcka för den som känner sig stressad och behöver komma ner i varv. Har man en alldeles egen kudde kan man med fördel skämma bort sig själv en liten stund varje dag – kanske framför TVn eller till och med under tiden man sitter och arbetar.

En massagekudde kan även göra nytta för den med:

  • Sömnsvårigheter
  • Dålig blodcirkulation
Återhämtning och avkoppling med massagekudde