Så kan du tänka när du ska köpa en uppblåsbar sup

En uppblåsbar SUP-bräda (Stand Up Paddleboard) är ett utmärkt val för många människor som söker en mångsidig och portabel bräda för att utforska vattnet. En uppblåsbar SUP-bräda passar perfekt för exempelvis resenärer, personer som bor i lägenhet eller har begränsat utrymme, familjer, nybörjare och paddlare på en budget. Om du söker en lätt, bärbar och prisvärd SUP-bräda, bör du fundera på att köpa en uppblåsbar sup för en fantastisk vattenupplevelse.

För dessa passar det bra att köpa en uppblåsbar sup

Här är några exempel på personer som bör överväga att köpa en uppblåsbar sup:

  • Resenärer. Om du gillar att resa och vill ta med dig din SUP-bräda så är en uppblåsbar bräda ett riktigt bra val. Den kan nämligen enkelt och smidigt packas ner i en väska och bäras med dig på flyget, tåget eller i bilen.
  • Familjer. Uppblåsbara SUP-brädor är också ett bra val för familjer. De är lätta för barn att hantera och kan enkelt packas ner i bilen för en familjeresa till stranden eller sjön.
  • Personer som bor i lägenhet eller har begränsat utrymme. Om du bor i en lägenhet eller har begränsat utrymme för att förvara en stor SUP-bräda kan en uppblåsbar bräda vara en perfekt lösning. När brädan är tömd kan den rullas ihop och förvaras på en hylla eller i en garderob.
  • Paddlare på en budget. Uppblåsbara SUP-brädor är ofta mer prisvärda än vanliga SUP-brädor, vilket gör dem till ett bra alternativ för paddlare på en budget. De är också hållbara och slitstarka, så du kan räkna med att din bräda kommer att hålla länge.
  • Nybörjare. Om du är nybörjare på paddling kan en uppblåsbar SUP-bräda vara ett bra val. Dessa brädor är stabila och lätta att paddla på vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för nybörjare som lär sig tekniken.

Som du märker finns det många personer som kan ha nytta av att köpa en uppblåsbar sup. Det är dock viktigt att hitta en bräda som passar just dig och dina behov. Detta för att du ska nyttja brädan till max och kunna njuta av den roliga och härliga vattensport som SUP innebär!

Tillskottsbibeln är din digitala guide till kosttillskott

Det finns många studier som har utförts på allt som har med kost, träning och hälsa att göra. Dessutom tar en stor del av alla svenskar kosttillskott av olika slag på daglig basis. Du behöver med andra ord inte känna dig ensam om du beger dig in på Tillskottsbibeln och klickar hem några produkter via dem. Snarare befinner du dig i gott sällskap om du väljer att göra detta.

De allra flesta personer som har tagit olika typer av kosttillskott har nämligen själva fått uppleva fördelarna med dessa produkter. Det finns förmodligen vissa ämnen som du har svårt att få i dig via kosten, och då är det en bra idé att försöka ta dessa som tillskott istället. Genom att göra detta kan du bli mer hälsosam och faktum är att tillskotten till och med kan förändra ditt liv på ett sätt som du nog inte trodde var möjligt!

Två fördelar med att klicka hem kosttillskott via Tillskottsbibeln

Som du säkert har förstått kan det vara väldigt fördelaktigt att klicka hem kosttillskott via Tillskottsbibeln och liknande sajter. Att göra detta har bland annat följande fördelar för din hälsa:

  • Du kan säkerställa att din kropp får i sig alla näringsämnen. Det är inte direkt någon hemlighet att många svenskar slarvar en hel del med kosten. Vi äter helt enkelt inte så hälsosamt som vi egentligen borde göra. Detta betyder att vi inte ger våra kroppar alla de näringsämnen som kroppen behöver. Till exempel har många en brist på olika vitaminer och mineraler. Därför bör du ta kosttillskott för att överbrygga dessa brister.
  • De gör det enklare för dig att komma i form. Såvida du inte har en optimal vikt eller en vikt som understiger denna kan du vilja komma i form. Om så är fallet kan du förmodligen gynnas en hel del av att förlora så lite som bara 5 % av din totala kroppsvikt. En sådan viktnedgång skulle kunna göra underverk för din hälsa. Att komma i form och att hålla sig i form kan dock vara svårt om du inte får i dig alla de näringsämnen som du behöver. Även detta är ett skäl att klicka hem kosttillskott via Tillskottsbibeln.

Återhämtning och avkoppling med massagekudde

Den som tränar hårt, får träningsvärk och spända muskler, eller den som är stressad och därmed också spänd, kan ha god nytta av en massagekudde. En kudde som helt enkelt masserar, både vid återhämtning och för avkoppling – eller för att man bara tycker att det är oerhört skönt och lyxigt att skämma bort sig själv med massage.

Vad är en massagekudde?

En massagekudde är precis vad det låter som – en kudde som masserar. Kudden är framtagen främst för att massera nacke och axlar med det går minst lika bra att lägga den under andra delar på kroppen, till exempel rygg eller fötter.

Det finns en del olika varianter att välja bland på www.fitnessfrank.com, både vad gäller storlek och utformning men också när det kommer till funktioner. Det finns massagekuddar med värme och kuddar som går att ställa in på olika hastigheter, beroende på vilken typ av massage man känner att man vill ha. Vid ett köp kan det därmed vara värt att jämföra några olika modeller, för att hitta den som passar ens egna behov och önskemål bäst.

Återhämtning efter träning

Det är inte ovanligt att musklerna blir stela efter hård träning och det är heller inte ovanligt att drabbas av träningsvärk. Det är förvisso ingen farlig värk men den kan vara nog så jobbig. Massage an lätta upp spända muskler och bidra till snabbare återhämtning, och dessutom är det ju väldigt skönt.

Att använda en massagekudde efter ett hårt träningspass kan både ”bota” och förebygga både träningsvärk och spända muskler. För att få effekt bör användandet dock ske regelbundet – gärna efter varje pass. En massagekudde kan även användas för att värma och mjuka upp musklerna inför ett träningspass och det behövs i regel inte mer än 10 minuter åt gången vid regelbunden användning för att märka skillnad.

Avkoppling vis stress

Att massage är effektivt för avkoppling är inget nytt – det som är nytt är däremot att man inte behöver besöka en massör för att nå denna effekt. En massagekudde kan mycket väl räcka för den som känner sig stressad och behöver komma ner i varv. Har man en alldeles egen kudde kan man med fördel skämma bort sig själv en liten stund varje dag – kanske framför TVn eller till och med under tiden man sitter och arbetar.

En massagekudde kan även göra nytta för den med:

  • Sömnsvårigheter
  • Dålig blodcirkulation

Vad kostar en hälsokontroll?

En hälsokontroll kan ha överkomliga – eller betydligt högre avgifter. Det handlar uteslutande om vad som ingår i kontrollen och vad man därmed kontrollerar. Som kund bör man alltså först och främst avgöra vad man vill ha kontroll på och sedan betala utifrån det. Vi tar några exempel från en större klinik i Stockholm som erbjuder hälsokontroller och liknande undersökningar. Även om Stockholm generellt ligger något högre i prisläge än övriga landet bör dessa priser kunna ses som tydliga exempel. För snabb hälsokontroll är denna sida erkänd för sin effektivitet. De erbjuder även läkarintyg högre behörighet i Stockholm.

Omfattning

I likhet med andra hälsokliniker i Stockholm erbjuds i detta fall tre olika nivåer på hälsokontroller. Vad som ingår i de olika nivåerna kan självklart variera mellan olika klinikerna. I en liten hälsokontroll ingår ofta blodtryck, blodvärde, en enklare kroppsundersökning och exempelvis syntest. Det är även vanligt med glukoskontroll. Kostnaden blir då lite drygt 1000 kr. I en medelstor hälsokontroll kan det tillkomma olika urinprover och även EKG-kontroller. Nu ökar priset därmed till ca 1500 kr. En stor hälsokontroll brukar vara mest prisvärt. I detta fall ingår över 20 olika prover, syn- och hörseltest, EKG samt spirometri. Detta alltså utöver vad som ingår ovan.

Kroppscanning eller andra tillval

Vad som innefattar en hälsokontroll kan alltså variera och det gäller även kring vilka tilläggstjänsten som kan bokas. Ett exempel är kroppsscanning vilket är en av de dyraste kontroller som kan ske. För 20 – 40 000 kr scannas hjärna, blodkärl m.m. för att man ska hitta förstadier till tumörer eller annat som kan ligga till grund för vissa sjukdomar. Finns oro för cancer kan alltså en kroppsscanning bokas. Det är däremot få kliniker som har detta. Har man oro för en viss kroppsdel kan istället MR-röntgen bokas för exempelvis huvud eller ländrygg. Detta kostar ca 5000 kr.

Jämföra priser?

Prisexemplen ovan är tagna från en och samma klinik i Stockholm. Men det finns relativt många kliniker i storstäderna att välja på. Därmed kommer även mycket olika prisnivåer hittas. Det kan vara lönsamt att jämföra priserna hos de olika klinikerna men först och främst bör man söka efter en klinik med gott rykte.

Kosttillskott

När man tränar behöver man ibland tillföra näringsämnen utöver de man får i sig genom vanlig mat. De som går in för sin träning svettas rikligt vilket kan innebära brist på mineraler och vitaminer som försvinner då kroppen svettas. Tillskott av dessa viktiga mineraler kan påverka mående och resultat avsevärt. Zink och magnesium är exempel på ämnen som behövs och som kan bli en bristvara för idrottare och byggare. Dessa har en direkt påverkan vad gäller kroppens testosteron, vilket i sin tur har en viktig roll i muskelutveckling och proteinsynteser. Magnesium hjälper även till när det kommer till sömn och vila, varför detta helst skall intas på kvällen när man går och lägger sig.

Protein

Det finns en stor marknad för protein och vassleprotein efterfrågas av flera gymbesökare. Vassleprotein ökar proteinsyntesen och därmed muskelutvecklingen på ett annat sätt än långsammare motsvarigheter. Därför väljer de flesta att dricka tillskott av vassleprotein både efter träning och under dagen. Det finns klara effekter även när det rör sig om fettförbränning men naturligtvis är överkonsumtion inte någonting värt att rekommendera för den som vill behålla sin hälsa. Omkring 2gram/kroppskilo och dag är en vanlig rekommendation för de som tränar.

PWO

Det går knappt att börja skriva om träning utan att nämna pre workout (drink). Detta är kosttillskott som hjälper kroppen att komma igång, minskar mjölksyra och ger bra träningskänsla. Det finns ett flertal olika PWO att testa men flertalet har ungefär samma innehåll så när som på vissa specialkombinationer. Det är i grunden fråga om att öka pump, fokus och energi. Därför innehåller flera PWO rikligt koffein. Även kreatin i olika former är vanligt och då gärna som monohydrat eller buffrat kreatin. Det finns många som vill dosera kreatin själva och inte önskar ha detta med i en PWO. Därför är det stort utbud även utan denna ingrediens. Det samma gäller för koffeinet som kan bli för mycket i vissa preparat.

Även om det finns en hel del regler och lagar kring kosttillskott i Sverige har det varit flera tveksamma produkter på marknaden. De har gett sagolik effekt men även innehållit olagliga ingredienser. Dessa klassas allt eftersom det tillkommer nya varianter och det är fråga om en kamp mellan kemi och regler. Jack3d och Craze uppskattades stort av många men ingen av dessa finns i Sverige nu för tiden. Dock kommer ständigt nya alternativ som varierar i effekt.

När man tränar är det viktigt att hålla fokus på att belasta musklerna och även utan tillskott kan man nå riktigt bra resultat. Faktiskt lika bra som ifall man valt tillskott.